Partnerships

Ontdek de wereld van Geo-informatie

Visie partnerships

Bij Geodan geloven we dat samenwerken de basis is voor succes. Samen met onze partners creëren we unieke toegevoegde waarden voor onze klanten. Waarden die hen verder brengen en onderscheiden. Alle gebaseerd op geo-informatie. Om tot een waardevolle oplossing voor gebruikers te komen is locatie een stukje van de puzzel. Daarvoor is ook kennis van bedrijfsprocessen of van specifieke technologie of software nodig. Door samen te werken met partners brengen we de juiste kennis en kunde samen om zo waarden te creëren die onze klanten echt nodig hebben.

We vinden het belangrijk dat onze partners echt bij ons passen en wij bij hen. Daarbij staat voorop dat samenwerken echt samenwerken is. Er samen voor gaan, elkaar begrijpen en beschikken over hetzelfde soort DNA. Want samenwerken met partners is uiteindelijk ook gewoon samenwerken met mensen.

Business partner

 • Qognify – Formerly NICE Security
 • BAM Infratechniek Telecom
 • Genetics

Software/technologiepartner

 • Esri Nederland
 • Pitney Bowes
 • Microsoft

Research/innovatiepartner

 • Vrije Universiteit Amsterdam
 • TNO

Datapartner

 • TomTom
 • OpenStreetMap
 • NICE

  Qognify

  Geodan en Qognify – Formerly NICE Security werken samen op het gebied van incident- en crisismanagement. Qognify biedt oplossingen, waaronder Situator, die real-time grote hoeveelheden data vanuit verschillende bronnen integreren, analyseren en combineren. Denk daarbij aan telefoons, mobiele apps, e-mails, chat, social media en video. Het incidentmanagementsysteem Situator in combinatie met de Eagle Crisis Management Suite van Geodan is een geïntegreerde oplossing voor bedrijven die kritische infrastructuren beheren en regelmatig te maken hebben met een grote verscheidenheid aan kleine en grote incidenten.

  NICE Platinum PartnerSinds het voorjaar van 2015 is Geodan officieel Qognify – Formerly NICE Security Platinum Partner. In 2012 werd Geodan door NICE Systems uitgeroepen als Partner of the Year, in de categorie ‘Most Innovative Solution’.

  Lees hier meer over de gezamenlijke oplossing voor incidentmanagement bij spoorwegbeheerder ProRail

 • BAM Infratechniek Telecom

  BAM Infratechniek

  Geodan en BAM Infratechniek Telecom richten zich sinds 2008 – onder de naam Geodan Van den Berg – samen op de sector Bouw & Infra. De toegevoegde waarde zit in de bijzondere combinatie van kennis op het gebied van bouw/ondergrondse infrastructuren (BAM Infratechniek Telecom) en locatie-informatie en geo-informatiesystemen (Geodan). Zo ontwikkelt Geodan Van den Berg voor deze sector duurzame middelen voor het integreren en ontsluiten van digitale- en locatie-informatie.

  Lees hier meer over het gezamenlijke product WION Systeem

 • Genetics

  Genetics

  Geodan en Genetics werken samen om organisaties als Regionale Uitvoeringsdiensten (RUD’s), waterschappen en Rijkswaterstaat te ontzorgen bij hun taken rondom vergunningverlening, toezicht en handhaving (VT&H). In deze samenwerking hebben Geodan en Genetics hun kennis en ervaring gebundeld in de online VT&H-oplossing Geonetics. Een zaakgerichte oplossing, die beschikt over goede geografische ondersteuning. Geonetics biedt daarbij geografische intelligentie die VT&H-processen eenvoudiger, sneller en beter te maken.

  Lees hier meer over de gezamenlijke oplossing Geonetics

 • Esri

  Esri logo

  Geodan en Esri Nederland werken al meer dan tien jaar intensief samen. Geodan is Silver partner en zeer ervaren in implementaties op het Esri-platform. De toegevoegde waarde zit vooral in de ruime ervaring die ze samen hebben om GIS-innovaties en -toepassingen op een sterk platform met elkaar te combineren. Dit heeft geresulteerd in een aantal sterke producten. Zo hebben Geodan en Esri Nederland onder andere voor de watermarkt de product suite ArcGIS voor Water Mobiel ontwikkeld. Deze ‘cloudoplossing’ voor de waterschappen neemt een groot deel van het dagelijkse beheer uit handen.

 • Pitney Bowes

  PB nieuwe logo

  Geodan levert standaard GIS Software van Pitney Bowes Software, MapInfo Professional. Geodan adviseert deze software aan klanten klanten die een of een aantal specialisten in dienst hebben die regelmatig, steeds andere geografische analyses uitvoeren.

  Lees hier meer over het product MapInfo Professional

 • Microsoft

  Microsoft

  Geodan is ‘Gold Partner’ van Microsoft. De kracht van het partnership komt vooral tot uiting bij een aantal innovaties van Geodan waarvan het Microsoft platform de basis vormt. Zo werd Geodan in 2010 door Microsoft wereldwijd uitgeroepen als ‘Partner van het Jaar’ in de categorie ‘Publieke sector: Openbare Orde en Veiligheid’ voor Eagle, de crisismanagement oplossing van Geodan. In 2013 was Microsoft sponsor van de eerste door Geodan geïnitieerde Geodesign Summit Europe.

  Lees hier meer over de crisismanagement oplossing Eagle

 • Vrije Universiteit Amsterdam

  Vrije Universiteit Amsterdam

  Wetenschap en praktijk versterken elkaar. Dat is de gedachte achter de intensieve samenwerking en kennisuitwisseling tussen Geodan en het SPINlab van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Het SPINlab is het GIS onderzoekscentrum van de VU. Geodesign, EduGIS, het Geomarketing Kenniscentrum (GKC) en de touch table zijn enkele concepten die voortvloeien uit de samenwerking tussen Geodan en de VU. Daarnaast vinden medewerkers van Geodan en onderzoekers van het SPINlab elkaar middels gezamenlijke congressen, promotietrajecten en onderwijsactiviteiten.

  Lees hier meer over onze gezamenlijke projecten op de research pagina

 • TNO

  TNO

  Met de nieuwste technologieën en geo-informatie werken TNO en Geodan samen aan innovaties op ruimtelijk gebied. Bijvoorbeeld in projecten op het gebied van de informatievoorziening over energie en minerale hulpbronnen. Ook werken we samen aan de duurzame bebouwing en inrichting van beschikbare ruimte om comfortabel te kunnen leven in een dichtbevolkt land. Door de koppeling van het ruimtelijk rekenmodel Urban Strategy (TNO) met de eenvoudig bedienbare touch table applicatie Phoenix (Geodan), kunnen diverse stakeholders op een makkelijke en laagdrempelige manier betrokken worden bij verschillende duurzaamheidsvraagstukken.

  Lees hier meer over onze gezamenlijke projecten op de research pagina

 • TomTom

  TomTom

  Geodan maakt gebruik van de locatie- en navigatieproducten en diensten van ’s werelds grootste leverancier TomTom. TomTom Geospatial is de TomTom-divisie toegewijd aan het leveren van kwaliteitsdata aan B2B-klanten. Geodan maakt op basis van deze data oplossingen zoals Routes en reistijden.

  Lees hier meer over het product Routes en reistijden

 • OpenStreetMap (OSM)

  OpenStreetMap

  In het ontwikkelen van oplossingen maakt Geodan ook gebruik van data verkregen via OpenStreetMap. OpenStreetMap is een wereldwijd samenwerkingsverband met als doel om vrij beschikbare geografische gegevens te verzamelen.