Nieuws Ontdek de wereld van Geo-informatie
Logo Geodan

Geodan

Nieuwe versie BAG-viewer

14 mei 2012

De BAG-viewer, door Geodan in opdracht van het Kadaster ontwikkeld, is geactualiseerd. De nieuwste versie maakt gebruik van PDOK-services, zoals de geocoder en de BAG-data services, en toont nu ook de BRT-achtergrondkaart (TOP10NL). Met behulp van de viewer is geografisch zoeken op BAG-kenmerken zoals adres (verblijfsobject) of gebruiksdoel mogelijk.

BAG-diensten

De BAG (Basisregistraties Adressen en Gebouwen) bevat alle adressen en gebouwen van Nederland en is een actuele en nauwkeurige dataset. Niet alleen de officiële schrijfwijze van elk adres is in de BAG bekend. Ook de locatie van het adres, de gebruiksdoelfunctie, de gebruiksoppervlakte en de vlakgeometrie van een pand zijn opgenomen in deze basisregistratie.

Wilt u weten waar bouwvergunningen zijn afgegeven, waar zich de meeste winkels bevinden of wat het bouwjaar van een woning in Nederland is? Met de BAG-dataset of BAG-viewer vindt u de antwoorden op deze vragen snel en eenvoudig.

Analyses uitvoeren

U kunt de BAG ook gebruiken om u eigen data te verrijken om analyses uit te voeren. De BAG is onderdeel van het overheidsstelsel van basisregistraties, wat betekent dat de gemeenten bronhouders zijn van de data. Zij zijn verantwoordelijk voor het opnemen van de gegevens in de BAG en voor de kwaliteit ervan. Alle gemeenten in Nederland voeren deze informatie over adressen en gebouwen door via de Landelijke Voorziening (BAGLV). Het Kadaster beheert deze gegevens en stelt deze beschikbaar in de BAG-viewer.

Geoserver.nl

Alle BAG-diensten zijn nu ook snel en gemakkelijk beschikbaar via geoserver.nl, het portaal van Geodan voor online geografische (kaart)diensten.