Nieuws Ontdek de wereld van Geo-informatie
Logo Geodan

Geodan

Geodan Next wordt Program Partner van Amsterdam Innovation ArenA

1 december 2016

Wat hebben de Amsterdam ArenA, het Smart City Expo World Congres (SCEWC) in Barcelona en Geodan NEXT met elkaar gemeen? Juist: Innovatie! En dus was de Catalaanse hoofdstad de ideale locatie om de reeds bestaande samenwerking met de Amsterdam Innovation ArenA (AIA) verder te bekrachtigen. Met de ondertekening van een Memorandum of Understanding is Geodan NEXT officieel Program Partner van de AIA.

Belangrijke proeftuin

De Amsterdam Innovation ArenA (AIA) wil de komende jaren uitgroeien tot hét living lab en innovatiecentrum op het gebied van Smart City en Smart Stadium producten en diensten. ‘Ervaring van Geodan op het gebied van het analyseren, combineren en visualiseren van ruimtelijke data, is zeer waardevol bij het realiseren van onze missie om een volledig data gedreven operatie te worden’, zegt Henk van Raan chief innovation officer van de AIA. Ook Gerrit Schipper, Ceo Geodan NEXT, kijkt uit naar de samenwerking. ‘Dit partnership past perfect in onze ambitie om steden, gemeenschappen en organisaties – met behulp van innovatieve Decision Support Solutions  – “smarter” te maken.

Het belang en de inhoud van het partnership werd in Barcelona nog onderstreept met de benoeming van Geodans oprichter en directeur Henk Scholten als strategisch adviseur van de Amsterdam Innovation ArenA.