case - Transform 40 000 woningen van het gas af

RIVM - Atlas Leefomgeving

Op de Atlas Leefomgeving verken en ontdek je jouw leefomgeving en de kwaliteit hiervan. Het is uitgegroeid tot een levendig portaal waarin burgers op verschillende toegankelijke manieren data over hun omgeving ervaren. De Atlas zoekt continu naar nieuwe interactiemogelijkheden en realiseert deze.

Geodan is sterk betrokken bij de Atlas Leefomgeving met ontwikkelaars en een business consultant. Onze consultant vormt de verbindende rol tussen het RIVM, de projectleider (Geodan) en de ontwikkelteams (Geodan). Daarnaast zijn ook UX-designers (Geodan) betrokken voor de visuele ontwerpen van nieuwe functionaliteiten. Onze consultant vertaalt wensen naar concreet uit te voeren technische oplossingen en user stories en onderzoekt met het ontwikkelteam de haalbaarheid.

Case:

Atlas Leefomgeving geeft antwoord op al je vragen

Wat kan ik doen om meer groen in de wijk te krijgen? Zijn er al bouwplannen in mijn buurt? En hoe veilig is het daar eigenlijk? Geodan brengt de antwoorden op dit soort vragen samen in de Atlas Leefomgeving, een informatieportaal over de ruimtelijke kwaliteit van Nederland.

Alle informatie onder één dak

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt dagelijks aan een leefbaar, bereikbaar en veilig Nederland. Iedereen kan daar een steentje aan bijdragen. Mits je precies weet hoe de zaken ervoor staan in je leefomgeving. Want alleen dan kun je een gedegen plan bedenken om je wijk te vergroenen, de geluidshinder in je straat te verminderen of de luchtkwaliteit in de stad te vergroten.

Voorheen was informatie over de leefomgeving nogal versnipperd aanwezig bij verschillende overheidsorganisaties. En dus lastig te vinden voor burgers, bedrijven of andere initiatiefnemers met goede plannen. Om te zorgen dat zij allemaal hetzelfde handelingsperspectief – dezelfde informatie en kansen – hebben, vroeg het ministerie aan Geodan om alle data op dit gebied op een overzichtelijke, gebruiksvriendelijke en betrouwbare manier beschikbaar te stellen.

case - Kwaliteit van de leefomgeving