Privacy- en Cookiebeleid

Ontdek de wereld van Geo-informatie

Ons privacy- en cookiebeleid

Bij Geodan spannen we ons in voor een legitieme en transparante verwerking van persoonsgegevens. Daarom lichten we graag toe hoe we omgaan met persoonsgegevens die we verzamelen via al onze websites en hoe we vertrouwelijke gegevens verwerken die we verkrijgen via telefoon of e-mail.

Gegevensverwerking volgens het boekje

We houden ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR) van de Europese Unie. We gaan zorgvuldig om met persoonlijke informatie, zoals uw naam en e-mailadres: we verkopen uw gegevens niet aan derden en verwerken gevoelige informatie op vertrouwelijke wijze. ‘

Als u op onze website surft (bijvoorbeeld artikelen leest of een link gebruikt) of als u contact met ons opneemt per e-mail of telefoon, stemt u ermee in dat wij uw persoonsgegevens gebruiken op de hierboven beschreven wijze. Ditzelfde geldt voor de informatie die we verkrijgen via uw cookie-instellingen.

Dit beleid heeft alleen betrekking op de verwerking van persoonsgegevens die we verzamelen via onze websites, email en telefoon. Voor de verwerking van persoonsgegevens die we verkrijgen via onze producten en diensten, verwijzen we u naar de desbetreffende overeenkomsten en contracten.

Welke informatie verzamelen wij van u?

Als u onze websites gebruikt of contact met ons opneemt, verzamelen wij de volgende informatie:

  • Via e-mail, telefoon of het contactformulier op onze websites: we verzamelen uw naam, e-mailadres of telefoonnummer én andere informatie die u met ons deelt.
  • Met betrekking tot een vacature: we verzamelen alle relevante informatie die u met ons deelt.
  • Surft u op de website of neemt u contact met ons op met zakelijke vragen: we verzamelen algemene analytische gegevens en alle contact- en overige informatie die u aan ons verstrekt.

Waarvoor gebruiken we deze informatie?

  • Om uw ingediende informatieaanvraag te kunnen beantwoorden.
  • Wanneer u contact met ons opneemt voor vacatures, om uw gegevens in onze wervingsdatabase op te nemen.
  • Voor onze eigen marketingcommunicatie-uitingen, waaronder de maandelijkse nieuwsbrief en ons digitale magazine waarop u zich via de website kunt abonneren. We kunnen deze informatie ook gebruiken om leads op te volgen.

Welke informatie slaan wij op?

Om u als klant op de juiste wijze te kunnen ondersteunen, hebben we een aantal gegevens van u nodig, zoals uw naam of e-mailadres. U bent niet contractueel of wettelijk verplicht om ons deze informatie te verstrekken.

  • Klantenservice-informatie
  • Informatie rondom personeelswerving
  • Marketinginformatie

Deze gegevens verwerken we alleen met uw toestemming.

Informatie die wij van anderen krijgen

Soms verkrijgen we uw persoonsgegevens van anderen voor algemene marketingdoeleinden. Bijvoorbeeld van een bedrijf dat publieke informatie aanbiedt over werkzoekenden/sollicitaties. In dit geval zullen we deze informatie uitsluitend voor de overeengekomen doeleinden (in dit geval werving) gebruiken.

We maken ook gebruik van Google Analytics. Meer informatie hierover vindt u onder het kopje Cookies.

Wanneer en onder welke voorwaarden delen wij informatie?

Soms delen we uw persoonsgegevens met andere bedrijven, bijvoorbeeld met serviceproviders die ons ondersteunen bij het verzenden van e-mail en andere relevante marketinguitingen. Dit doen we op grond van de volgende voorwaarden en argumenten:

  • We eisen van deze bedrijven dat zij uw persoonsgegevens adequaat beveiligen en niet gebruiken voor andere doeleinden dan waarvoor wij ze machtigen.
  • We geven ook persoonsgegevens vrij aan de autoriteiten, als we daartoe wettelijk verplicht zijn.
  • We verkopen of verstrekken uw persoonsgegevens niet aan andere derden.

Wat u verder nog moet weten

Uw persoonsgegevens kunnen vanuit Nederland ook worden overgedragen aan onze serviceproviders. Als we gegevens overdragen, doen we dit daarom alleen als we passende beveiligingsmaatregelen hebben genomen voor de bescherming van uw persoonsgegevens.

Embedded content

In blogartikelen kan gebruik worden gemaakt van content die op andere sites wordt gehost en op www.geodan.nl wordt ontsloten. Denk hierbij aan Slideshare presentaties, YouTube video’s en Storify. Op vergelijkbare wijze als de social media knoppen maken deze codes vaak gebruik van cookies. Wat deze bedrijven met de cookies en persoonsgegevens doen kunt u vinden in het privacybeleid van de desbetreffende dienst. Wij hebben hier geen controle op.

Cookies

Om de Geodan-website goed te laten werken, maken we gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat met webpagina’s wordt meegestuurd en door de browser op de harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.
Geodan plaatst een aantal cookies die simpelweg noodzakelijk zijn voor het functioneren van de site. Maar er zijn ook cookies waarvan u niet direct het effect ziet, maar die wel belangrijk zijn, bijvoorbeeld Google Analytics. Deze ‘tracking cookies’ gebruiken we voor analytische doeleinden en plaatsen wij niet zelf; derde partijen doen dat voor ons (third-party cookies). Om die reden kunnen wij hier geen verantwoordelijkheid voor dragen.

Wij gebruiken de volgende cookies:

Functionele cookies

Dit zijn cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website. Op geodan.nl worden bijvoorbeeld cookies gebruikt om te kunnen inloggen en om instellingen en voorkeuren te onthouden.

Google Analytics

Met behulp van Google Analytics verzamelen we (geanonimiseerd) gegevens over het zoekgedrag. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers onze websites gebruiken. We gebruiken deze informatie om onze website te verbeteren.

Google slaat de verkregen informatie op op servers en verstrekt deze informatie ook aan adverteerders om de effectiviteit van hun campagnes aan te tonen. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht. Wij hebben hier geen invloed op. Bekijk het privacybeleid van Google en Google Analytics voor meer informatie.

Wilt u niet dat uw klikgedrag wordt bijgehouden? Download dan de browserplugin via de website van Google. Deze instelling geldt dan voor alle websites die u bezoekt, dus niet alleen voor die van Geodan.

Sociale knoppen

Op de site zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen delen op Facebook, Twitter en LinkedIn. Deze knoppen zijn stukjes code van de social media zelf en maken gebruik van een cookie. Deze cookie onthoudt dat u bent ingelogd, zodat u dat niet steeds opnieuw hoeft te doen. Bekijk de privacyverklaringen van Facebook, Twitter en LinkedIn om te zien hoe deze bedrijven omgaan met uw persoonsgegevens.

Embedded content

In blogartikelen kan gebruik worden gemaakt van content die op andere sites wordt gehost en op geodan.nl wordt ontsloten. Denk hierbij aan Slideshare-presentaties, YouTube-video’s en Storify. Net als de social media-knoppen maken ook deze codes vaak gebruik van cookies. Hoe deze bedrijven omgaan met de cookies en persoonsgegevens, staat in het privacybeleid van de desbetreffende dienst. Wij hebben hier geen controle over.

Wat zijn uw rechten?

U heeft het recht om ons toegang te vragen tot uw persoonsgegevens die wij via onze websites verwerken. U heeft ook het recht om:

  • onjuiste persoonsgegevens te corrigeren of te laten verwijderen;
  • de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken of er bezwaar tegen te maken;
  • uw gegevens te ontvangen, zodat u deze elders kunt gebruiken (gegevensoverdraagbaarheid);
  • een klacht in te dienen bij een toezichthoudende instantie. In Nederland is dat de Autoriteit Persoonsgegevens.

Tot slot heeft u het recht om uw toestemming op elk gewenst moment in te trekken.

Heeft u nog vragen over de verwerking van uw persoonsgegevens, het gebruik van cookies of uw rechten, stuur dan een e-mail naar: privacy@geodan.nl of neem contact met ons op via Geodan B.V., President Kennedylaan 1, 1079 MB Amsterdam, Nederland.

Versie 1 mei 2018