Circuit_Zandvoort.jpg
Nieuws

Auto of trein? Hoe bereik je Zandvoort het snelst als Max racet?

De Formule 1 keert in 2020 terug naar Zandvoort. Fantastisch nieuws voor alle racefans; maar ook hoofdpijn voor de organisatie. De bereikbaarheid van het circuit is namelijk een behoorlijke uitdaging. Met de auto kan je rekenen op flinke files en het spoorlijntje naar Zandvoort is niet ingericht op zo veel bezoekers. De keuze voor auto of trein door de bezoeker is een lastige. Er kleven aan beide opties voor- en nadelen. Door een slimme analyse is Geodan in staat om vanuit elke locatie te bepalen welke vervoersoptie naar Zandvoort nu het snelst is; auto of trein? 

Bekijk jouw optimale keuze

De weersomstandigheden spelen een sleutelrol in de analyse. Als niet alleen racefans, maar ook strandgangers Zandvoort bezoeken, geeft dit extra drukte. We hebben gekeken naar de historische verkeers- en openbaarvervoergegevens, op dagen met en zonder strandweer. Deze gegevens zijn samengebracht in een overzichtelijke kaart in GeodanMaps. Bezoekers kunnen precies zien wat voor hen de ideale keuze voor een vervoermiddel is. Dit geeft een opvallend resultaat. Openbaar vervoer is bij grote drukte vaak sneller. Volgens onze berekening was het tijdens de Jumbo Racedagen, voor 6,4 miljoen Nederlanders sneller om met het openbaar vervoer naar Zandvoort te komen. Een opvallend resultaat, omdat het op een niet-zonnige dag, als er geen evenement is op het circuit, bijna altijd sneller is met de auto. Door in de kaartviewer hieronder scenario 1 aan te vinken, 'geen strandweer / Jumbo racedagen', kun je de snelste reisoptie voor jouw postcodegebied bekijken.

De kracht van location intelligence

Het inzetten van location intelligence in logistieke vraagstukken biedt enorme kansen, bijvoorbeeld als het gaat om de bereikbaarheid van evenementen. Het geeft inzicht in reistijden uit het verleden om de drukte in kaart te brengen. Ook kunnen verwachte bezoekersstromen en veilige looproutes bepaald worden, om incidenten te voorkomen. GeodanMaps is ons cloudplatform voor location intelligence-oplossingen. Met GeodanMaps beschik je over veel verschillende functionaliteiten en een rijke databibliotheek. Achtergrondkaartlagen en datasets die je slim kunt inzetten om logistieke uitdagingen te tackelen.

LOCATIES

Geodan heeft twee vestigingen in Nederland

Eén vestiging in Amsterdam en één in 's-Hertogenbosch. Het algemene post- en bezoekadres is President Kennedylaan 1, 1079 MB Amsterdam.

Routebeschrijving OV

GPS Lat/Lon:Geodan ‘s-Hertogenbosch
51º
51.69174 5.299683
GPS Lat/Lon:Geodan Amsterdam
52º
52.342346 4.91305

Geodan ‘s-Hertogenbosch
Buitenhaven 27-A
5211 TP ‘s-Hertogenbosch
 +31 (0)73 – 6925 151

ROUTEBESCHRIJVING

Geodan Amsterdam
President Kennedylaan 1
1079 MB Amsterdam
 +31 (0)20 – 5711 311

ROUTEBESCHRIJVING