A1_DGMR
Nieuws

Geomilieu breidt uit met geluidsdatamodel

De tool Geomilieu is het rekenpakket voor geluidsberekening. Nieuw is de combinatie met een 3D-datamodel voor geluid. Dit model is landelijk beschikbaar en is speciaal geschikt gemaakt voor verwerking in de standaard geluidsmodelsoftware. Geodan en DGMR bundelden hun jarenlange ervaring op het gebied van GIS en geluidssoftware voor de totstandkoming van het model.

Het in kaart brengen van geluidsoverlast is belangrijk. We gaan steeds dichter op elkaar wonen en huizen worden dichter op wegen en spoorwegen gebouwd. De overheid is verplicht om, bij het overschrijden van normen, geluidsmaatregelen te treffen. Zoals het plaatsen van geluidsschermen bij wegen of geluidsisolatie van woningen.

Flinke tijdswinst

Geodans 3D-datamodel levert flinke tijdswinst op voor milieudiensten, overheden en adviseurs. Tot voor kort was het inzichtelijk maken van geluidsbelasting nog handwerk, en daarmee een tijdrovende klus. Maar wel belangrijk, want geluidsoverlast is een veelvoorkomend maatschappelijk probleem. De 3D-data uit het geluidsmodel passen bij de data van de landelijke Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG), Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).

Geomilieu

De 3D-data zijn vanaf zomer 2018 in heel Nederland beschikbaar voor Geomilieu, het meest gebruikte softwarepakket voor het uitvoeren van geluidsstudies van DGMR. Geomilieu biedt krachtige tools voor het berekenen, analyseren en presenteren van het effect van milieubelastende activiteiten. Denk hierbij aan geluid, luchtkwaliteit en geur. De 3D-data zijn direct in Geomilieu toegankelijk via een aanvullend 3D-data-abonnement. Hiermee hebben klanten van DGMR toegang tot de meest actuele 3D-modellen.

Meer weten over de ontwikkeling van het landelijk 3D-datamodel voor geluidsstudies? Lees dit artikel.

geluidsmodel_3D.jpg

Meer weten over de ontwikkeling van het landelijk 3D-datamodel voor geluidsstudies?

Lees dit artikel
LOCATIES

Geodan heeft twee vestigingen in Nederland

Eén vestiging in Amsterdam en één in 's-Hertogenbosch. Het algemene post- en bezoekadres is President Kennedylaan 1, 1079 MB Amsterdam.

Routebeschrijving OV

GPS Lat/Lon:Geodan ‘s-Hertogenbosch
51º
51.69174 5.299683
GPS Lat/Lon:Geodan Amsterdam
52º
52.342346 4.91305

Geodan ‘s-Hertogenbosch
Buitenhaven 27-A
5211 TP ‘s-Hertogenbosch
 +31 (0)73 – 6925 151

ROUTEBESCHRIJVING

Geodan Amsterdam
President Kennedylaan 1
1079 MB Amsterdam
 +31 (0)20 – 5711 311

ROUTEBESCHRIJVING