close-up-1835934_1920.jpg
Nieuws

Korte(re) voedselketens: de tijd is er RIJP voor

Op 20 juni lanceerde Geodan samen met ZLTO, FoodUp! Brabant, HAS Hogeschool en een aantal ambitieuze boeren RIJP. Hét nieuwe platform voor en door boeren.

Korte lijntjes

Korte lijntjes tussen boer en consument, dat is het doel van dit datagedreven platform. RIJP brengt een uniek assortiment, op transparante wijze, samen in een zo kort mogelijke keten. Dat zorgt ervoor dat boeren hun mooie producten bij een veel groter publiek kunnen aanbieden. Daarnaast ondersteunt RIJP de boeren ook bij de professionalisering van hun bedrijf, bij marketing en e-commerce en niet te vergeten bij logistiek. Binnen de keten vaak behoorlijk complex: van boer naar boer, van boer naar restaurant, van boer naar winkel en van boer naar consument. En alle verse producten mogen tijdens het vervoer natuurlijk niet hun kwaliteit verliezen. Kortom een pittige uitdaging!

The internet of food

De voedselketen is meer en meer gedigitaliseerd, van boer (smart farming) tot bord (online eten bestellen). We noemen deze gedigitaliseerde voedselketen ook wel ‘the internet of food’. Het zorgt voor nieuwe connecties en een kortere, meer vanuit vraag gestuurde voedselketen. Geodan werkt hier graag aan mee om zo bij te dragen aan een duurzamer, gezonder, eerlijker en diervriendelijker voedselsysteem.

Samen met alle partners gaan wij er de komende tijd voor zorgen dat we met RIJP de verse producten van boeren op een efficiënte manier bij de consument op het bord krijgen. We geven onszelf drie maanden de tijd om minstens 30 boeren te vinden die met ons mee willen doen. Dan is het financieel haalbaar om het platform verder uit te rollen en kan RIJP echt van start.

LOCATIES

Geodan heeft twee vestigingen in Nederland

Eén vestiging in Amsterdam en één in 's-Hertogenbosch. Het algemene post- en bezoekadres is President Kennedylaan 1, 1079 MB Amsterdam.

Routebeschrijving OV

GPS Lat/Lon:Geodan ‘s-Hertogenbosch
51º
51.69174 5.299683
GPS Lat/Lon:Geodan Amsterdam
52º
52.342346 4.91305

Geodan ‘s-Hertogenbosch
Buitenhaven 27-A
5211 TP ‘s-Hertogenbosch
 +31 (0)73 – 6925 151

ROUTEBESCHRIJVING

Geodan Amsterdam
President Kennedylaan 1
1079 MB Amsterdam
 +31 (0)20 – 5711 311

ROUTEBESCHRIJVING