Actualiteit_GeoWeek.jpg
Nieuws

Op expeditie tijdens de GeoWeek

Afgelopen week was het GeoWeek. In dat kader hebben collega's Reinier Krins en Lubna Badi gastlessen geven op het St. Bonifatiuscollege in Utrecht.

Klopt deze route?

Na een korte introductie over Geodan en location intelligence zijn leerlingen van 3 gymnasium en 3 havo aan de slag gegaan met geo-opdrachten. Allereerst hebben ze in EduGIS met hun postcodes de routes naar school berekend en daarbij kritisch gekeken naar de uitkomsten. Kloppen de afstanden wel met de werkelijkheid of moet de route worden aangepast?

GeoWeek

Tijdens de GeoWeek organiseren bedrijven uit de geohoek verschillende events voor leerlingen. Doel van de GeoWeek is kinderen, in de leeftijd van 10 - 15 jaar, laten zien wat je allemaal kan met aardrijkskunde (en geo) en wat voor banen daarbij horen.

Je steentje bijdragen met geo

Ook hebben de leerlingen die dag met geo hun steentje bijgedragen om het Rode Kruis te helpen. MapSwipe plaatst letterlijk huizen en dorpen op de kaart waar deze eerder nog niet zichtbaar waren. In de app kan je op een luchtfoto aangeven waar er huizen staan, waarna ze op een gedetailleerde kaart worden ingetekend. Zo weten hulpverleners van het Rode Kruis - als er bijvoorbeeld een natuurramp is - waar ze precies moeten zijn om mensen in nood te helpen. De les is afgesloten met Geoguessr, een online game waarin je met Google Streetview moet raden op welke plek je bent op de wereld.

Geoweek logo 2 rgb.png
LOCATIES

Geodan heeft twee vestigingen in Nederland

Eén vestiging in Amsterdam en één in 's-Hertogenbosch. Het algemene post- en bezoekadres is President Kennedylaan 1, 1079 MB Amsterdam.

Routebeschrijving OV

GPS Lat/Lon:Geodan ‘s-Hertogenbosch
51º
51.69174 5.299683
GPS Lat/Lon:Geodan Amsterdam
52º
52.342346 4.91305

Geodan ‘s-Hertogenbosch
Buitenhaven 27-A
5211 TP ‘s-Hertogenbosch
 +31 (0)73 – 6925 151

ROUTEBESCHRIJVING

Geodan Amsterdam
President Kennedylaan 1
1079 MB Amsterdam
 +31 (0)20 – 5711 311

ROUTEBESCHRIJVING