HPVV5160.jpg
Nieuws

Partners scoren met ‘Inclusive Smart Cities by Design’ in Johan Cruijff ArenA

Een leefbare, veilige, rechtvaardige, duurzame, bereikbare en inclusieve stad. Dat wíllen we natuurlijk! Maar hoe realiseren we die? Hierover spraken verschillende internationale experts tijdens het congres Inclusive Smart Cities by Design op 20 juni in Amsterdam.

Technologie voor uitdagingen

Op en rond de imposante grasmat van de Johan Cruijff ArenA deelden zij hun visies op de rol van moderne technologie bij het oplossen van sociale en maatschappelijke vraagstukken waarmee steden kampen. Denk aan de uitdagingen van de energietransitie of mobiliteit. Zo zoomde Erik Verhoef (professor Spatial Economics aan de Vrije Universiteit Amsterdam) in op innovatieve ideeën voor een toegankelijke, mobiele stad en nam Ellen Nieuweboer (Regionaal directeur Amsterdam Zuidoost) ons mee langs de duurzaam slimme (gebieds)ontwikkelingen in de regio Zuidoost. 

Sfeerimpressie

Het congres was een initiatief van Geodan, Huawei, Johan Cruijff ArenA en gemeente Amsterdam en maakte deel uit van WeMakeThe.City.

Inclusion = smart

In de parallelsessies Smart City Tech en Smart Energy Transition kregen de deelnemers, afkomstig uit bedrijfsleven, overheid en onderwijs, inzicht in impactvolle stappen op weg naar een leefbare en slimme stad. En in de rol van data en technologie bij de energietransitie; die enorme opgave waarvoor we staan. Ook werkten de deelnemers in inspirerende workshops, samen aan het in kaart brengen van de gevolgen van die transitie en kwamen zij tot praktische oplossingen om burgers meer te betrekken bij de digitale transitie van steden.

Slim dashboard zorgt voor slimme stad

Een hoogtepunt van de dag was de presentatie van het Amsterdam Smart City Dashboard door Henk Scholten (CEO van Geodan). Hiermee kregen de deelnemers alvast een realtime voorproefje van de rol die technologie kan spelen om maatschappelijke vraagstukken in een stad op te lossen.

Realtime weergave

Op basis van verzamelde data uit een groot aantal databronnen en realtime sensoren, geeft het dashboard op maat gemaakte, relevante informatie weer rond thema’s als leefomgeving, mobiliteit en energie. Zoals actuele verkeersdrukte, luchtkwaliteit, weer en energieverbruik. Hierdoor kunnen verschillende processen in een stad door betrokken stakeholders worden geoptimaliseerd.

LOCATIES

Geodan heeft twee vestigingen in Nederland

Eén vestiging in Amsterdam en één in 's-Hertogenbosch. Het algemene post- en bezoekadres is President Kennedylaan 1, 1079 MB Amsterdam.

Jouw bezoek aan Geodan in coronatijd

Routebeschrijving OV

GPS Lat/Lon:Geodan ‘s-Hertogenbosch
51º
51.69174 5.299683
GPS Lat/Lon:Geodan Amsterdam
52º
52.342346 4.91305

Geodan ‘s-Hertogenbosch
Buitenhaven 27-A
5211 TP ‘s-Hertogenbosch
 +31 (0)73 – 6925 151

ROUTEBESCHRIJVING

Geodan Amsterdam
President Kennedylaan 1
1079 MB Amsterdam
 +31 (0)20 – 5711 311

ROUTEBESCHRIJVING