99A9214 LR
Nieuws

Zoektocht naar Java-developers start op Javaplein

Een tuktuk reed afgelopen woensdag urenlang rondjes op het Javaplein, op zoek naar Java-developers. Achter op de tuktuk prijkte een enorme ‘pinpoint’ met daarop de tekst: ‘We Love Java-developers’.

Manager HR persoonlijk op zoek naar personeel

De tuktuk werd bestuurd door René Bruinink, HR-manager bij Geodan. Hoogstpersoonlijk zocht hij naar nieuw personeel. René: “Het is moeilijk om IT-professionals te vinden. Bedrijven staan voor ze in de rij. We moeten ons meten met bedrijven als Google en Microsoft. Wij zijn kampioen in een niche, maar zijn als kleinere speler lang niet zo zichtbaar als de grote, bekende merken. Met deze ludieke actie willen we de aandacht vangen van IT’ers.”

Coördinaten ontcijferen

Op de tuktuk is een locatie-pinpoint te zien die verwijst naar  onze specialisatie: location intelligence. De cijfers op de pinpoint zijn de coördinaten van het hoofdkantoor in Amsterdam. René: “Alleen whizzkids begrijpen waarnaar die coördinaten verwijzen; daarmee hopen we de échte geo-liefhebbers onder de IT’ers te prikkelen. Die mogen bij interesse bij mij instappen om elkaar te leren kennen.”

99A8850 LR

Gesprekken en flyers

De actie in Amsterdam-Oost trok veel aandacht. René en zijn collega Jasper Tolsma, zelf developer, grepen die gelegenheid om zo veel mogelijk mensen over het werk van Geodan te vertellen en flyers uit te delen. “Tot concrete sollicitaties heeft dat nog niet geleid”, bekent René. “Maar eerlijk gezegd hadden we daar ook niet op gerekend. Als het zo makkelijk ging hoefden we hier ook niet te staan. We hebben onszelf laten zien, onder andere aan de toekomstige generatie IT’ers. Bij succes ga ik mijn tuktuk-zoektocht vervolgen, wie weet beland ik nog echt op Java.”

Ook bij Geodan aan de slag als Java-developer?
> Bekijk de vacature

Met deze ludieke wervingscampagne willen we de aandacht vangen van IT’ers

René Bruinink, HR-manager
LOCATIES

Geodan heeft twee vestigingen in Nederland

Eén vestiging in Amsterdam en één in 's-Hertogenbosch. Het algemene post- en bezoekadres is President Kennedylaan 1, 1079 MB Amsterdam.

Jouw bezoek aan Geodan in coronatijd

Routebeschrijving OV

GPS Lat/Lon:Geodan ‘s-Hertogenbosch
51º
51.69174 5.299683
GPS Lat/Lon:Geodan Amsterdam
52º
52.342346 4.91305

Geodan ‘s-Hertogenbosch
Buitenhaven 27-A
5211 TP ‘s-Hertogenbosch
 +31 (0)73 – 6925 151

ROUTEBESCHRIJVING

Geodan Amsterdam
President Kennedylaan 1
1079 MB Amsterdam
 +31 (0)20 – 5711 311

ROUTEBESCHRIJVING