Nieuws Ontdek de wereld van Geo-informatie
Logo Geodan

Geodan

Samenwerking Avans-studenten en Geodan

27 februari 2018

In januari heeft Geodan Avans-studenten begeleid bij een opdracht die zij vanuit de hogeschool hadden gekregen. De opdracht was: ontwikkel een applicatie voor de inspectie van festivalterreinen.

In de app zou ook een kaartonderdeel worden opgenomen. En daar komt geo en GIS om de hoek kijken. Van tevoren heeft Geodan een college geven om de studenten een beetje wegwijs te maken. Zo kregen zij de basisprincipes van geo en GIS onder de knie. Ook kregen ze uitleg over GeodanMaps, het platform waar de studenten gebruik van konden maken.

In groepjes aan de slag met prototypen

Na de GIS-introductie gingen de studenten in een practica aan de slag met verschillende prototypen. In totaal deden er 16 groepen studenten mee en evenveel apps zijn er ontwikkeld. Als afsluiter van het project werden de apps beoordeeld door een vakkundige jury in Werkwarenhuis Van Aken. Het was bijzonder om te zien wat er gerealiseerd is in zo’n korte tijd. De jury was erg onder de indruk van de resultaten. Er zijn onder andere apps ontwikkeld voor routeplanning en om te kijken waar de dichtstbijzijnde inspecteur zich bevindt. Daarbij werd gebruik gemaakt van geocoding, geosearch dit alles vormgeven in mooie kaarten.

De samenwerking met de Avans is goed bevallen en het volgende project staat op de planning. Deze keer is het thema logistiek en gaan we aan de slag met derdejaarsstudenten.