Nieuws Ontdek de wereld van Geo-informatie
Logo Geodan

Geodan

Waterinfodag | 29 maart

8 maart 2018

Op 29 maart vindt de Waterinfodag plaats in de 1931 Congrescentrum Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Dit is het jaarlijkse congres over de informatievoorziening in de watersector. Geodan is aanwezig en introduceert op de beursvloer en in het omgevingstheater de Meldingenmodule.

Introductie meldingenmodule

15:15 – 16:00 | Zaal: omgevingstheater | Peter de Graaf

Deze sessie is de introductie van de nieuwe meldingenmodule. Hiermee sturen ingezetenen een meldingsplichtige activiteit geautomatiseerd door naar een zaaksysteem. De module gebruikt hierbij de uitkomst van een vergunningcheck. Het is de eerste concrete invulling van het concept “kiezen, klikken, klaar.” Met de meldingenmodule verbeteren waterschappen de dienstverlening en besparen zich vele uren saai administratief werk. De meldingenmodule is een representatieve invulling van de manier waarop straks volgens de Omgevingswet gewerkt wordt.

Digital twinning: hoe een datadriven kopie van de werkelijkheid ons werk fundamenteel verandert.

14:00 – 16:00 | Zaal Theater 1 | Victor van Katwijk & Peter van den Pol

Er vindt een digitale data revolutie plaats met onbeperkte mogelijkheden. De toenemende stroom aan nieuwe data uit sensoren, lidar, overheidsregisters, rekenmodellen en zelfs digitale wetten en regels beschrijft onze reële wereld zo nauwkeurig dat we er een live virtuele kopie van kunnen maken van de werkelijkheid. Dit heet ‘Digital twinning’. Geodan neemt jullie tijdens het discussieprogramma van presentatie “Informatiemanagement van de toekomst” in twee cases mee waar digital twinning ons traditionele werk in de waterwereld fundamenteel verandert.

Meer informatie en aanmelden