Locatiegericht Werken

#DataDinsdag: Locatiegericht werken

Tussen 2019 en 2021 werden er in Nederland al bijna 100.000 bouwvergunningen verleend. En dan hebben we het alleen over woningen. Daarnaast kwamen er nog eens 4000 kantoren en 20.000 overige gebouwen bij, waaronder scholen. Op onze nieuwbouwmonitor ziet u in één overzicht waar de bouwvergunning precies is verleend en waar de bouw al is gestart. Verschillende klanten maken geregeld gebruik van de nieuwbouwmonitor, bijvoorbeeld voor bepalen van locaties voor nieuwe zendmasten, het opzetten van een succesvolle marketingcampagne, het uitvoeren van een analyse voor nieuwe vestigingen of juist het sluiten van vestigingen. Vaak gebruiken zij de nieuwbouwmonitor in combinatie met eigen data of andere data van Geodan.

Benieuwd hoe de nieuwbouwmonitor eruit ziet? Voor heel Nederland hebben wij een overzicht gemaakt van het aantal verleende vergunningen, voor Utrecht hebben we als voorbeeld ook alle daadwerkelijke bouwvergunningen toegevoegd.

Wilt u alleen de verleende vergunningen van het afgelopen kwartaal bekijken? Dat kan! Per kwartaal is er een kaartlaag beschikbaar. Zo kunt u gemakkelijk de periode selecteren die voor u van belang is.

Bent u geïnteresseerd in de meest recente nieuwbouw data? Neem dan contact met ons op. 

(data in de kaart: aantal bouwvergunningen verleend uit de BAG, 2021).