Expertisegebied vitale infrastructuren header.jpg

Alle zwakke plekken en risico's in kaart

In Nederland zorgen diverse partijen er dagelijks voor dat onze vitale infrastructuren – zoals spoorwegen, luchthavens en ondergrondse netwerken – blijven draaien. En als er een keer iets spaak loopt, willen ze dat snel weten. Want dan kunnen ze het probleem vlug signaleren en oplossen. Locatiedata zijn daarbij onmisbaar.

Een crisis kan een heel land ontwrichten. Daarom is het belangrijk om zwakke plekken en mogelijke risico’s goed in kaart te brengen. Natuurlijk voorkom je incidenten het liefste. Maar gaat het een keer mis? Dan is het belangrijk dat iedereen weet waar hij aan toe is. Van de partijen die het op moeten lossen, tot de burgers die ergens de dupe van zijn.

Geodan biedt slimme location intelligence-oplossingen om risico’s snel en betrouwbaar in kaart te brengen en incidenten vlug op te lossen. We weten namelijk precies waar de vitale infrastructuren in ons land zijn, houden via sensoren bij of alles nog werkt en helpen om alle crisispartners in stelling te brengen als cruciale netwerken onverhoopt ontsporen.

Cases

In de praktijk

Tijdens een crisis moet je het overzicht bewaren. Dat kan met de location intelligence-oplossingen van Geodan. Zo gebruiken Alliander en ProRail locatiedata om het elektriciteitsnetwerk en het spoor weer op de rails te krijgen als het misgaat. Ook kunnen ze iedereen in de tussentijd informeren over de voortgang en wanneer de situatie weer normaal is.

Alle cases
case - Spoorweb

Veilig op het spoor dankzij SpoorWeb

Met Geodans slimme informatie- en communicatieplatform SpoorWeb helpen we storingen en incidenten op het spoor zo snel mogelijk op te lossen.

case - Calamiteiten energienetten

Calamiteiten energienetten sneller opgelost

Geodans crisismanagementsysteem houdt alle betrokken medewerkers bij netbeheerder Alliander direct op de hoogte van de relevante actuele informatie.

Producten en diensten

Oplossingen

Geodan ondersteunt organisaties met vitale infrastructuren met een modulair incident- en crisismanagementsysteem (ICMS). Het ICMS maakt de samenwerking tussen betrokkenen tijdens een crisis efficiënter, sneller én betrouwbaarder en het kan geïntegreerd worden in de bestaande systemen van de organisatie. Zowel voor Waterschappen, in de sector Mobiliteit als bij Energie- en Waterbedrijven kan het systeem worden ingezet.

De Klic-toezichtapplicatie helpt alle partijen om aan de richtlijnen van de WION te voldoen.
Vacatures

Werken bij Geodan

Ook een bijdrage leveren aan onmisbare informatie over vitale infrastructuren? Dat kan bij Geodan. Zo speur je als data-analist naar de parels in de enorme berg aan beschikbare gegevens. Of laat je als consultant zien hoe je storingen op het spoor komt en ook snel weer oplost.

Werken bij Geodan
Geodan GIF 4
Word jij de nieuwe collega van Reinier?
Ben jij die goede adviseur – die Business Consultant – die onze opdrachtgevers meeneemt in de mogelijkheden om hun informatievoorziening te verbeteren? Zie én verzilver jij graag kansen bij bestaande en nieuwe opdrachtgevers? Dan zoeken we jou!
Meer weten?
Geodan1309 Jasper Small
Word jij de nieuwe collega van Jasper?
"Wat mij als programmeur en Java-developer écht voldoening geeft, is dat moment waarop je weet: met dit idee, met deze app voor onze cloud-oplossing, helpen we de klant lichtjaren vooruit."
Geodan1590 Marco Small
Word jij de nieuwe collega van Marco?
"Elke dag zien we in ons software-ontwikkelteam de resultaten van onze inspanningen in de samenleving. Van de hulpdiensten die snel ter plaatse zijn bij een ongeval, tot de melding die ik krijg van de monteur die mijn slimme meter komt plaatsen."