Slimme stadslogistiek

Location Intelligence Oplossingen voor Logistieke Sector

Efficiency. Daar draait het om in de logistiek. Het streven naar de optimale route: hoe leggen we de weg van A naar B zo snel, duurzaam én voordelig mogelijk af? Met location intelligence helpt Geodan de ideale route plannen.

Ontvang gratis toegang tot demoviewer

Welke route de beste is, dat is voor ieder proces weer anders. Daarom koppelen we voor de optimale route allerlei relevante informatie aan elkaar: vervoersmiddelen, maximaal toegestane snelheid, vertragingen, fietspaden en voetgangersgebieden. Zo ondersteunen we bezorgdiensten met slimme planningen en realistische reistijden. Wat is het meest efficiënte transportmiddel? Waar kun je vertragingen verwachten? Hoe lang duurt het om ergens te stoppen? En hoe maak je hiervan een realistische planning, zodat je je klanten goed kunt informeren over aankomsttijden en ze je pakketje ook echt kunnen aannemen? Geodan heeft de data, kennis en services in huis om dit in kaart te brengen.

Producten en diensten

Oplossingen

Geodan biedt handige oplossingen voor de Logistieke sector. Maak kennis met onze routeoptimalisatie tool of bekijk wat onze datasets en services voor jou kunnen betekenen.

Door de combinatie van data, kennis en services zorgen wij voor een route die niet beter kan!
Onze datasets en services bieden waardevolle informatie voor allerhande zaken. Van inzicht in de hoeveelheid verdiepingen in een gebouw tot het voorspellen van stoptijden. Ontdek alle beschikbare data van Geodan.
Cases

In de praktijk

Benieuwd met welke logistieke kwesties organisaties bij ons aankloppen? Welke oplossing we bedachten? En wat het resultaat is? Bekijk onze cases.

 

 

Alle cases
Location intelligence als water uit de kraan

De maandagroute van PostNL

Met behulp van de Maandagroute belandt bijzondere post zo efficiënt mogelijk bij mensen thuis.

case - CROW analyse OV-haltes

Een beter ov dankzij CROW

Haltes analyseren voor een beter ov.

Producten&diensten Incidentmanagement mobiliteit

Rhenus rijdt zo efficiënt mogelijk

Geodan berekent voor Rhenus Datavernietiging de meest efficiënte route van zijn vrachtwagens.

Oplossing voor jouw logistieke uitdagingen

De logistieke sector heeft te maken met vele uitdagingen, van toenemende verkeersdrukte tot strengere emissieregels en van hogere consumenteneisen tot onverwachte vertragingen. Gelukkig biedt location intelligence een krachtige oplossing voor veel van deze problemen.

Om maar eens een greep uit de tal van vraagstukken te nemen. Een veelvoorkomend probleem in de logistieke sector is het optimaliseren van de routeplanning.

Geodan heeft al jaren antwoorden op het Traveling Salesman Problem (TSP). Ook de berekening van bereikbaarheid van een specifieke locatie op basis van reistijd en afstand behoort tot ons domein. Niet alleen voor personenauto's, maar ook voor fietsers, e-bikers, vrachtwagens of elektrische voertuigen. 

Een belangrijke zorg voor de logistieke sector is de impact op het milieu. Zero emissie stadslogistiek biedt hier een oplossing, waarbij transportbedrijven gebruikmaken van elektrische voertuigen en laadinfrastructuur om de CO2-uitstoot te verminderen.

Eén van onze maatwerkoplossingen is een routeplanning oplossing voor zero-emissie stadslogistiek. Nieuwsgierig? Krijg gratis toegang tot de demo-omgeving.