Digital Twin Paris 2024 New (2)

Digital Twin R&D Award – BIM World Paris 2024

Bij de uitreiking van de Digital Twin Awards op het BIM World Paris event zijn we in de prijzen gevallen! We hebben namelijk de Research & Development prijs gewonnen voor onze oplossing voor grondtekort door middel van een Digital Twin. Dit is een gezamenlijk succes met ons moederbedrijf Sogelink

De BIM World R&D Award voor onze Digital Twin

Na het winnen van de juryprijs in 2023 met ons project voor het versterken van dijken in Nederland door middel van een Digital Twin, zijn we verheugd met een nieuwe prijs voor onze Digital Twin oplossingen. Het geeft aan dat onze Digital Twin oplossingen worden herkend en erkend, ook internationaal. Dit wordt benadrukt door het meest recente project waarmee we de R&D prijs hebben gewonnen op het BIM World Paris 2024 event, namelijk: "Het bevorderen van de circulaire economie van grond met behulp van de Digital Twin van de ondergrond."

Ben je op zoek naar meer info over hoe Geodan Digital Twins inzet voor andere projecten? Ontdek dan onze Digital Twin oplossingen pagina.

Victor van Katwijk

Meer weten over de Digital Twin?

Victor van Katwijk

Neem gerust contact met ons op.
Victor van Katwijk is onze expert op dit gebied.

Mail mij

Onze Digital Twin case

Voor de BIM World Paris 2024 zijn we in de prijzen gevallen met onze Digital Twin case over grondtekort. Door middel van een Digital Twin willen we het steeds urgenter wordende probleem van grondtekort gaan aanpakken in Nederland. Dit willen we doen door middel van het bevorderen van de circulariteit van grond door middel van een Digital Twin van de ondergrond. We gaan hier graag dieper op in. 

De vraag naar grond is tegenwoordig enorm, vooral vanwege steeds urgentere zaken zoals woningbouw, de stijging van het zeeniveau en de energietransitie. Daarom is het van groot belang dat we efficiënter omgaan met onze beschikbare grond die we hebben. Met behulp van de Digital Twin hebben we een graafinstrument ontwikkeld. Door middel van dit graafinstrument in combinatie met een Digital Twin kunnen we nauwkeurig berekenen waar de opgegraven grond het beste opnieuw kan worden gebruikt in Nederland.

Simpel gezegd werkt het als volgt: onze oplossing is onder andere is een soort online marktplaats voor grond! Zodra we zien dat we op de ene plek teveel grond hebben dan kunnen we dan beschikbaar stellen bij projecten die juist op zoek zijn naar meer grond. Uiteraard kijken we daarnaast ook naar zaken zoals het grondtype en de meest duurzame route van de levering van de grond. Deze informatie hebben we omvat in een Digital Twin voor de ondergrond.

Nieuwsgierig en wil je meer weten over het winnende Digital Twin project? Bekijk dan onderstaande video waar we in detail meer vertellen over onze winnende Digital Twin case voor de BIM World event: