case - Heijmans vergunningcheck

Alle benodigde vergunningen op een rij

Woningen bouwen, wegen aanleggen, dijken opknappen: Heijmans werkt doorlopend aan een groot aantal bouwprojecten door heel het land. Hiervoor zijn vaak veel vergunningen van verschillende overheden nodig. Maar welke? Met Geodans toolbox voor vergunningenmanagement is het een fluitje van een cent om dat snel en systematisch te achterhalen. Dat voorkomt extra kosten en vertraging.

Alle vergunningen checken

Heijmans heeft veel grote projecten. Om die ook echt uit te kunnen voeren, moet het bedrijf continu checken welke vergunningen nodig zijn. Een intensieve klus, zeker omdat de regelgeving vaak afkomstig is van diverse overheden. Bovendien verschillen de regels per specifieke locatie. Zo moet je maar net weten of een bepaalde oever beschermd is, waardoor je ‘m niet zomaar mag afgraven. Als je zoiets over het hoofd ziet – en dus vergeet om een vergunning aan te vragen – dan dit levert vaak extra kosten en vertraging op. Daarom wil Heijmans alle mogelijk relevante vergunningen snel en systematisch kunnen langslopen.

Toolbox voor vergunningenmanagement

Geodans toolbox voor vergunningenmanagement blijkt een ideale oplossing. Voor grote projecten, zoals het aanleggen van een nieuwe weg, maakt een vergunningenspecialist van Heijmans een inventarisatie met de Vergunningchecker Pro. Daarvoor tekent hij het project in op een kaart. Het resultaat is een complete lijst met alle vergunningen die in de aangegeven omgeving van belang kunnen zijn – bijvoorbeeld voor bouwen, slopen, kappen, graven en lozen. De specialist maakt hieruit een relevante selectie voor het project en kan vervolgens verder met aanvragen.

De Vergunningchecker Pro is ook ideaal tijdens een project. Zo kan Heijmans snel nagaan of een boom die in de weg staat gekapt mag worden, of dat die bijvoorbeeld is aangemerkt als monument.

Alle vergunningen van alle overheden zitten in de Vergunningchecker Pro

“De Vergunningchecker Pro koppelt betrouwbaarheid aan gebruiksvriendelijkheid”

Leendert de Bruin, Heijmans

Sneller werken met meer zekerheid

Omdat alle actuele vergunningen van alle overheden in de Vergunningchecker zitten, is de kans om iets over het hoofd te zien vrijwel nihil. Bovendien kost het Heijmans veel minder tijd om regelgeving na te pluizen. De tools worden regelmatig uitgebreid op basis van vragen van de markt en sowieso continu geüpdatet met de laatste eisen. Ook zijn er plannen voor een directe koppeling naar Relatics, een systeem voor alle projectinformatie tijdens de uitvoering.