Producten&diensten Datasets en services energie- en waterbedrijven

GeodanMaps nieuws

Lees hier het laatste nieuws over Geodanmaps: updates, releases en storingen.

25 juni 2024

Geoserver vulnerability identified

Dutch below

A vulnerability has been identified in Geoserver, a widely-used component provided by one of our third-party suppliers. Ensuring the security and integrity of our services is our top priority, and we are actively taking measures to address this issue and protect our systems. We are taking proactive steps to mitigate any potential risks associated with this vulnerability. We are planning to implement necessary updates and security patches within the next few days. We will keep you informed on this page of any further developments.

If you have any questions or concerns, please do not hesitate to contact our Servicedesk at support@sogelink.nl.

Kwetsbaarheid Geoserver geïdentificeerd

Er is een kwetsbaarheid geïdentificeerd in Geoserver, een veelgebruikt component dat wordt geleverd door een van onze derde-partij leveranciers. Het waarborgen van de veiligheid en integriteit van onze diensten is onze hoogste prioriteit, en we nemen actief maatregelen om dit probleem aan te pakken en onze systemen te beschermen. We nemen proactieve stappen om eventuele risico's die met deze kwetsbaarheid samenhangen te beperken. We zijn van plan om binnen de komende dagen de noodzakelijke updates en beveiligingspatches door te voeren. We houden jullie op deze pagina op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Als je vragen of zorgen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze Servicedesk via support@sogelink.nl.

30 juni 2023

Migratie GeodanMaps succesvol

De migratie van afgelopen woensdag 28 juni 2023 is succesvol verlopen. Door deze migratie is het GeodanMaps Platform veiliger, betrouwbaarder, beter te beheren, schaalbaarder en is hiermee het systeem voorbereid op de toekomst.

We zijn trots op deze stap en zien ernaar uit om samen met jullie als klant en partner de komende tijd nog meer mooie oplossingen voor jullie geo-vraagstukken te gaan bouwen op ons platform!

23 juni 2023

Herinnering: 28 juni groot onderhoud GeodanMaps

Over een paar dagen is het zo ver, dan gaat Geodanmaps over naar de nieuwe gateway. Hier hebben we de beheerders van jullie organisatie de afgelopen maanden over geïnformeerd en zij hebben op hun beurt jullie meegenomen in dit traject. Ter herinnering: woensdag 28 juni vanaf 17 uur start het onderhoud, de eindtijd is ergens later op de avond.

Belangrijk: mocht je nog geen nieuw account hebben aangemaakt dan moet je dit voor 28 juni doen. Doe dit door naar https://tinyurl.com/newaccountgeodan te gaan, in te loggen met je oude account en een nieuw wachtwoord aan te maken. Je oude account zal vanaf het moment van het onderhoud niet meer werken. Na het onderhoud kun je ook niet meer een account aanmaken via bovengenoemde URL; je hebt daarvoor een organisatiespecifieke registratie-URL nodig. De beheerder van jullie organisatie kan die URL vanaf 29 juni vinden in het gloednieuwe Self Service Portal en die naar jou sturen.

Ergens na 17 uur op de 28e zul je automatisch worden uitgelogd uit je applicatie. Zorg er dus voor dat je je werk opslaat voor dat tijdstip. Als je de 29e begint met werken kun je inloggen met je nieuwe account.

15 maart 2023

Kwetsbaarheid GeodanMaps gevonden

Er is een kwetsbaarheid gevonden in een softwareproduct van één van onze leveranciers dat in GeodanMaps wordt uitgebruikt voor het ontsluiten van geografische data.

Er is een zogenaamde 'patch' voor beschikbaar gesteld en die hebben we inmiddels doorgevoerd. Mochten er voor de database van jullie organisatie specifieke acties benodigd zijn (geweest) dan hebben we inmiddels al direct contact opgenomen.

Uit onze logs is gebleken dat geen enkele klant geraakt is. Er zijn geen klantdata en persoonsgegevens buitgemaakt, aangepast of verwijderd.

Mocht je vragen hebben over bovenstaand, horen we dat uiteraard graag. Stuur dan een e-mail naar helpdesk@geodan.nl.

31 januari 2023

Website www.geodanmaps.nl opgegaan in www.geodan.nl

Welkom op www.geodan.nl. Je bent hier waarschijnlijk terechtgekomen omdat je op zoek bent naar de laatste nieuwtjes rondom ons platform GeodanMaps. Voorheen kondigden we onderhoud, storingen en andere berichten aan op www.geodanmaps.nl. Dat gebeurt vanaf nu hier, op www.geodan.nl

Ook andere items die voorheen op www.geodanmaps.nl stonden hebben een plekje gekregen op www.geodan.nl. Denk aan de instructiefilmpjes, handleiding en API-documentatie.

We hebben met zorg de oude content verplaatst naar de nieuwe plek (oude blogs zijn niet meeverhuisd). Mocht je toch nog items missen horen we dat uiteraard graag! Stuur dan even een e-mail naar helpdesk@geodan.nl