Location intelligence als water uit de kraan

Oplossen van Vehicle Routing Problem (VRP)

Het optimaliseren van de routes van voertuigen kan helpen bij het verbeteren van de efficiëntie van transportbedrijven. Het Vehicle Routing Problem (VRP) is een bekende uitdaging waar bedrijven mee te maken hebben. Het gaat om het vinden van de meest efficiënte routes voor een aantal voertuigen, gegeven een set van klanten die moeten worden bezocht. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze uitdaging en manieren bespreken om het Vehicle Routing Problem (VRP) op te lossen.

Demo aanvragen

 

Vehicle Routing Problem (VRP), wat bedoel je?

Het Vehicle Routing Problem (VRP) is een probleem uit de operationele research waarbij een set van klanten bezocht moeten worden door een aantal voertuigen.

De voertuigen hebben een beperkte capaciteit en moeten alle klanten bezoeken binnen een bepaalde tijd. Het doel is om de meest efficiënte route te vinden, waarbij de totale afstand of reistijd van de voertuigen wordt geminimaliseerd.

Oplossen van het voertuigrouteprobleem

Er zijn verschillende manieren om het voertuigrouteprobleem op te lossen. Een van de meest gebruikte methoden is het gebruik van heuristieken en algoritmen zoals de Clarke and Wright Savings Algorithm en het Sweep Algorithm. Deze methoden zijn goed voor het vinden van een goede oplossing, maar garanderen geen optimale oplossing.

Een andere methode om het probleem op te lossen is het gebruik van exacte oplossingsmethoden zoals de branch-and-cut methoden. Deze methoden garanderen een optimale oplossing, maar zijn vaak computationally expensive en alleen praktisch haalbaar voor kleine problemen.

Maar hoe maak je deze oplossingen nou praktisch? Via een toegankelijke webservice.

Software om het probleem op te lossen

Zonder de juiste software en tools kan het plannen van de route een moeilijke en tijdrovende taak zijn.

Maar met de hulp van onze route optimalisatie software en hun API's wordt het plannen van de route een eenvoudige en gestroomlijnde taak. 

Route optimalisatie software is een hulpmiddel dat gebruikt wordt om de meest efficiënte route te plannen voor een voertuig. Het berekent de kortste en snelste route om aan de eisen van de klant te voldoen en minimaliseert tegelijkertijd de reistijd en de afstand.

Nieuwsgierig? Ontvang een demo van onder andere onze routing API services.

 

Cases

Meer route optimalisatie-oplossingen

Alle cases
Producten&diensten Incidentmanagement mobiliteit

Rhenus rijdt zo efficiënt mogelijk

Geodan berekent voor Rhenus Datavernietiging de meest efficiënte route van zijn vrachtwagens.

Location intelligence als water uit de kraan

De maandagroute van PostNL

Met behulp van de Maandagroute belandt bijzondere post zo efficiënt mogelijk bij mensen thuis.

case - Visualisatie Arena 2d.jpg

Heldere blik op de weg met realtime data

Bij grote evenementen trekt de Johan Cruijff ArenA tienduizenden bezoekers. Hoe leid je al dat verkeer in goede banen?