Trein Spoor Treinstation

ProRail - Spoorweb

Geodan is al ongeveer 10 jaar betrokken bij het Spoorweb-project van ProRail. Spoorweb handelt de incidenten op het spoor af en zorgt ervoor dat de hinder tot een minimum beperkt blijft door geodata in te zetten. Onze GIS-consultants werken samen met  specialisten van ProRail, eigen ontwikkelaars en architecten om het systeem permanent te verbeteren. 

In samenwerking met de eindgebruikers bij de Meldkamer Spoor ontwerpen wij de processen die de incidenten afhandelen. Hierbij maken en gebruiken we heldere, bruikbare en actuele kaarten. Deze kaarten geven de meldkamer houvast, context en richting. Door een slimme inzet van geodata kan de meldkamer veel sneller handelen bij incidenten. Dat maakt het spoor meer beschikbaar en een stuk veiliger.

Case:

Spoorincidenten efficiënter oplossen

Om storingen en incidenten op het spoor zo snel mogelijk op te lossen, moeten alle betrokken partijen efficiënt samenwerken. Daarvoor hebben ze goede actuele informatie nodig. Dat lukt met het slimme informatie- en communicatieplatform SpoorWeb van ProRail. Het systeem werkt zelfs preventief.

case - Spoorweb