F2.jpg
Energietransitie

Op weg naar een duurzamere wereld

Hoe schakelen we over van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen? Dat is de grote uitdaging van de energietransitie. Geodan kan daarbij helpen. Bijvoorbeeld door in kaart te brengen waar de meeste energie wordt verbruikt en wat de meest kansrijke locaties zijn om groene stroom op te wekken.

Om het klimaat niet verder te belasten, moeten we af van vervuilende brandstoffen. Dat is simpel. Maar Nederland volledig laten draaien op duurzame energie is zo eenvoudig nog niet. Daarvoor moet namelijk heel ons kleine en dichtbevolkte land op de schop.

Maar hoe? Waar plaatsen we alle zonnepanelen, windmolens en warmtepompen die nodig zijn om ons land van duurzame energie te voorzien? En welke partijen zijn op deze locaties actief en moeten dus met elkaar om tafel? Geodan visualiseert deze wirwar aan gegevens via duidelijke kaarten en virtual reality. Zo maken we inzichtelijk waar en hoe we voortvarend aan de slag kunnen met de energietransitie.

Cases

In de praktijk

Bij de overgang naar duurzame energie hebben we geen tijd te verliezen. Maar partijen als woningbouwcorporaties weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Geodan helpt door te onderzoeken welke wijken en huizen geschikt zijn voor bijvoorbeeld warmtepompen of warmtenetten. Het publiek krijgen we mee met virtual reality, zodat mensen een beter beeld krijgen van de voordelen en effecten van windmolens in hun omgeving.

Alle cases
F13_HV 2018 August 24 542B.jpg

Data dragen bij aan nieuwe inrichting Nederland

F67_HV 2018 August 24 368_V2.jpg

Connect020 brengt bewoners in beweging

F21_HV 2018 August 24 540.jpg

Energietransitie in virtual reality

Geodan brengt via VR alle mogelijkheden op het gebied van energietransitie op een aansprekende manier in beeld.

Producten en diensten

Oplossingen

Geodan biedt handige tools om bedrijven en overheden te helpen met besluitvorming in de energietransitie: PICO en Geomagine en de touchtable applicatie Phoenix.

 

Alle producten en diensten
PICO, een online dataplatform dat de kansen voor energieneutraal wonen haarfijn in beeld brengt.
Digital Twinning en de belevingstechnologie van Geomagine geven niet alleen een betrouwbaar inzicht in de wereld die we willen ontwikkelen, je kunt die wereld ook verkennen, uitproberen én beleven.
Met de touchtable-applicatie Phoenix kun je met het één team werken aan beleidsplannen. Op één kaart met alle informatie. Zo werk je effectief aan ruimtelijke vraagstukken.
Vacatures

Werken bij Geodan

Ook een bijdrage leveren aan de energietransitie? Dat kan bij Geodan. Zo speur je als data-analist naar de parels in de enorme berg aan beschikbare gegevens. Of breng je als consultant duurzame alternatieven in kaart met VR of een 3D-omgeving. Daar krijg je energie van!

Werken bij Geodan
F76_HV 2018 August 24 1280_V2.jpg (1)
Vacature: Business Consultant
Ben jij de Business Consultant die zorgt dat onze impactvolle oplossingen helpen bij het succesvoller maken van onze klanten? Je adviseert gerenommeerde opdrachtgevers over het verbeteren van hun informatievoorziening. Hierbij zijn geografische informatie, location intelligence en big data de centrale thema’s.
Business Consultant
Job Bakker.jpg
Krijg jij energie van het optimaliseren van onze softwareproducten en -diensten?
En wil jij als ervaren Java Ontwikkelaar graag dragen aan het vinden van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, zoals de energietransitie? Grijp dan deze kans om, samen met je collega’s van het software-ontwikkelteam, de kwaliteit van Geodans softwareproducten en -diensten naar een nog hoger plan te tillen. Voel je je daarnaast ook nog als een vis in het water in een organisatie met een focus op innovatie en kennisontwikkeling? Dan zoeken we jou.
Ervaren JavaScript-ontwikkelaar
Djamilja Oud.jpg
Vacature: BIM-GEO stagiair
Djamilja Oud, specialist Research Team: ‘Als BIM-Geo stagiair ligt de (3D-)wereld aan je voeten én bouw je gelijk aan je cv. Help ons gebouwen in detail op de kaart te plaatsen en met hulp van een game engine virtueel te beleven. The future is now!’
Word jij mijn collega?
LOCATIES

Geodan heeft twee vestigingen in Nederland

Eén vestiging in Amsterdam en één in 's-Hertogenbosch. Het algemene post- en bezoekadres is President Kennedylaan 1, 1079 MB Amsterdam.

Routebeschrijving OV

GPS Lat/Lon:Geodan ‘s-Hertogenbosch
51º
51.69174 5.299683
GPS Lat/Lon:Geodan Amsterdam
52º
52.342346 4.91305

Geodan ‘s-Hertogenbosch
Buitenhaven 27-A
5211 TP ‘s-Hertogenbosch
 +31 (0)73 – 6925 151

ROUTEBESCHRIJVING

Geodan Amsterdam
President Kennedylaan 1
1079 MB Amsterdam
 +31 (0)20 – 5711 311

ROUTEBESCHRIJVING